Wijnrisotto met ui en gorgonzola

Wijnrisotto met ui en gorgonzola

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Wijnrisotto met ui en gorgonzola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
    • 4 rode uien
    • 750 ml (van tablet)
    • 150 g gorgonzola (in blokjes)
    • 300 g risotto
    • 4 el olijfolie
    • 200 ml
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd 3 uien in partjes, snipper de laatste ui.
  2. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de gesnipperde ui. Bak de risotto mee tot de korrels glanzen.

  3. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg de bouillon met 3 porties toe en kook de risotto in 15-20 minuten zachtjes gaar. Roer regelmatig.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de uipartjes 4 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 5 minuten.

  5. Neem de risotto van het vuur en schep de helft van de gorgonzola met peper naar smaak erdoor.

Misschien vind je dit ook wel lekker!