Wilde kastanjesoep

Wilde kastanjesoep

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Wilde kastanjesoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • scheutje olijfolie
    • scheutje truffelolie
    • snufje nootmuskaat
    • 1 prei
    • snufje cayennepoeder
    • 1 ui
    • 1 blokje groentebouillon
    • (zoals tijm, rozemarijn en laurier)
    • 1 kg kastanje (wilde kastanjes in schil)
    • 3 el Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 teen knoflook
    • 1 bleekselderij
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Kook de kastanjes in de schil ongeveer 1,5 uur. Als ze gaar zijn pel je ze. Als dat niet goed lukt kun je ze doormidden hakken en het vruchtvlees er met een lepel uit halen.

  2. Fruit dit vruchtvlees samen met ui en knoflook in een flinke scheut olijfolie en walnootolie.
  3. Doe hierbij fijngesneden bleekselderij en prei.
  4. Bouillon erbij en lekker laten koken met alle verse kruiden in een bundeltje samengebonden.
  5. Een tijdje laten pruttelen en dan de kruiden eruit halen, dat wil je niet in de staafmixer!
  6. Alles pureren en de soep zeven. Dat zijn de grove stukken eruit en wordt het een mooie gladde soep.
  7. Dan de kookroom erbij en op smaak brengen met peper, zout en de rest van de kruiden (plus een klein scheutje truffelolie).
  8. Garneren met gegrilde portobello, scheutje room of kwark en verse peterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!