Wilde zalm uit Alaska met couscous

Wilde zalm uit Alaska met couscous

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Wilde zalm uit Alaska met couscous

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g rozijnen
    • 50 g gedroogde abrikozen (gesneden)
    • 2 tl gehakte verse rozemarijn of tijm
    • 100 g
    • 50 g gedroogde cranberries
    • 150 ml warme groentebouillon
    • 600 g wilde alaskaanse zalmfilet (aan 1 stuk, bevroren)
    • 3 el olijfolie
    • 25 geblancheerde amandelen of pistachenoten
    • specerijpoeder
    • fijn geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
    • 1 sinaasappel in plakjes
    • 25 g pijnboompitten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C, heteluchtoven 130 °C. 

  2. Giet 1 eetlepel olie in een ovenschaal en leg de zalm erop.

  3. Doe de couscous in een grote kom en giet de hete groentebouillon, de sinaasappelschil en de sinaasappelsap erbij. Laat dit 10 minuten wellen.

  4. Voeg de rozijnen, abrikozen, amandelen of pistachenoten, pijnboompitten, specerijpoeder en rozemarijn of tijm toe aan de couscous. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer alles door elkaar. 

  5. Schep het mengsel over de zalm en dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak dit 45 minuten in het midden van de oven.

  6. Verwijder dan de folie en leg de sinaasappelpartjes en rozemarijntakjes boven op het gerecht. Zet het voor 10-15 minuten terug in de oven.