Wildkroketjes met cranberryjam

Wildkroketjes met cranberryjam

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Wildkroketjes met cranberryjam

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 ui
    • 500 g (schouder)
    • 375 ml (droog)
    • 1 el veenbessenconfituur (+ extra om te serveren)
    • 1 kruidnagel
    • 1 steranijs
    • 1 el zwarte peperbol
    • bloem
    • 1 eidooier (losgeklopt)
    • paneermeel
    • peper en zout
    • 1 bosje tijm
    • 1 bosje laurier
    • 2 jeneverbessen (gekneusde)
    • margarine
Meer dan 1 uur + opstijven

  1. Pel en snipper de ui en stoof glazig in een flinke klont margarine. Kruid het stoofvlees met peper en zout. Smelt de margarine in een pan en bak de stukken stoofvlees rondom bruin. Voeg daarna toe aan de ui. Bestrooi met 2 eetlepels bloem en laat even meebakken.

  2. Blus de pan waarin het vlees werd gebakken met de rode wijn en schraap de aanbaksels los. Voeg dit, zodra de wijn begint te koken, toe aan het vlees. 

  3. Doe de kruidnagel, steranijs, peper en jeneverbessen in een thee-ei en voeg samen met de kruiden en de veenbessenconfituur toe aan de ragout. Laat 2 uur afgedekt op een zacht vuur garen.

  4. Zodra de dikte van de vulling goed is, verwijder dan de kruiden en het thee-ei. Mix de vulling grof met de staafmixer en giet over in een ovenschaal. Strijk de bovenkant glad en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

  5. Snijd de vulling in stukken of neem 2 lepels en vorm er ovale kroketjes van. Zet 3 borden klaar: eentje met bloem, eentje met losgeklopt ei en eentje met paneermeel. Wentel de vulling eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.

  6. Verhit de friteuse tot 180 °C en bak de wildkroketjes in kleine porties goudbruin. Serveer de kroketjes met de veenbessenconfituur.

Misschien vind je dit ook wel lekker!