Lasagnesalade met mozzarella

Lasagnesalade met mozzarella

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Lasagnesalade met mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el basilicumblaadjes
    • 250 g lasagnebladen
    • Parmezaanse kaas (stukje)
    • 1 ciabatta (optioneel voor erbij)
    • 500 g (gekleurde) cherrytomaten (gehalveerd)
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 75 g rucola
    • 2 bollen mozzarella (à 125 g) (in plakken)
    • 4 el olijfolie extra vierge
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de lasagne in ruim water met zout en een scheutje olijfolie in 8 minuten gaar.

  2. Meng in een schaal de tomaatjes met de mozzarella, de olijfolie, de knoflook, de basilicum en zout en peper naar smaak.
  3. Giet de lasagne af. Leg op 4 borden een lasagneblad.

  4. Verdeel er een beetje rucola en lepel van het tomaat-mozzarellamengsel over. Maak op deze manier meer lagen.
  5. Rasp royaal Parmezaanse kaas boven de salades. Serveer met ovenwarm ciabatta.

Misschien vind je dit ook wel lekker!