Herfsttaart met gevulde champignons

Herfsttaart met gevulde champignons

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Herfsttaart met gevulde champignons

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rol bladerdeeg
    • 500 g portobello's
    • 150 g
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • 1 tl marjolein (gehakt)
    • 80 g geitenkazen (verse)
    • 1 el walnoot (gehakte)
    • olijfolie
    • knoflookolie
    • peper
    • zout
  • Voor de uienconfituur:

    • 500 g rode uien
    • boter
    • 100 g
    • 5 jeneverbessen
    • 100 ml
    • 1 el balsamicoazijn
    • 6 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen. Stoof ze glazig in boter. Doe er de suiker en jeneverbessen bij en schep om tot de suiker gesmolten is. Blus met de wijn en de azijn. Laat een half uur sudderen, zonder deksel, roer af en toe. Week de gelatine in koud water, knijp uit en roer door de uien. Schep de confituur in gesteriliseerde potjes.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de spinazie, laat 'm slinken in olijfolie en uitlekken. Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en snijd die in stukjes. Meng die met de gepelde en gesnipperde sjalot en knoflook.

  3. Leg het bladerdeeg op een ovenplaat met bakpapier. Verdeel de spinazie erover.
  4. Zet de champignonhoedjes op de spinazie. Vul ze met de knoflookmix en verbrokkelde geitenkaas. Bestrooi met marjolein en walnoten. Besprenkel met knoflookolie en zet 20 minuten in de oven. Serveer met de uienconfituur.

Misschien vind je dit ook wel lekker!