Witlof kipsalade

Witlof kipsalade

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Witlof kipsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 stukken kipfilet
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1.5 el mayonaise
    • 1.5 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 2 el appelsap
    • 3 el walnoten
    • 2 tl
    • 4 struiken witlof
    • 2 stengels bleekselderij
    • 2 rode appels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de kipfilets in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Verhit het water, maar zorg dat het net niet borrelt. Laat de kipfilets 15 minuten zachtjes pocheren. Draai het vuur dan uit, leg een deksel op de pan en laat de kip zo nog ongeveer een half uur doorgaren.

  2. Roer ondertussen de mayonaise, de Finesse voor Verrijken en appelsap tot een dressing. Breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.
  3. Maak de witlof schoon, halveer de stronkjes en snijd ze in stukjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels met schil in blokjes. Hak de walnoten grof.

  4. Schep de kip uit de bouillon, laat even uitdampen en ‘scheur’ het vlees in repen. 

  5. Meng de witlof, de bleekselderij, de appel, de kip en de walnoten met de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

Nog zo'n salade die altijd kan: Caesarsalade met brood

Lunchtrommel inspiratie: Koude kip wraps

Meer food inspiratie: 7x budgetkoken tot 10 euro

Lees ook: Kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten

Misschien vind je dit ook wel lekker!