Witlofschotel met 2-kazen

Witlofschotel met 2-kazen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Witlofschotel met 2-kazen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 kg witlof (gehalveerd)
    • 4 el Bertolli olijfolie
    • 1 bol (à 125 gr) mozzarella (in plakjes)
    • 125 g gerookte spekreepjes
    • 125 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 tl gedroogde rozemarijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de witlof in 8 minuten beetgaar en schep deze in de ovenschaal.

  4. Bak in een koekenpan de spekreepjes knapperig uit en verdeel deze over de witlof.

  5. Leg de plakken mozzarella er overheen en bestrooi met de Parmezaanse kaas, rozemarijn en zout en peper naar smaak. Bak de witlofschotel 20 minuten in de oven tot de kazen zijn gesmolten.

  6. Giet de aardappelen af. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelen goudbruin en krokant.

  7. Serveer de witlofschotel met de aardappelen.