Witlofstamppot met visburger

Witlofstamppot met visburger

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Witlofstamppot met visburger

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 4 schnitzels (vers of uit diepvries. msc gecertificeerd) visburgers of
    • 700 g witlof (in reepjes)
    • 250 g magere spekreepjes
    • 4 el olijfolie
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook in een bodem water met zout de aardappelen in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de visburgers in 8 minuten goudbruin en krokant.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Voeg de witlof toe en bak in 5 minuten knapperig gaar.

  4. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
  5. Schep er de witlof met de spekjes, kruiden en zout en peper naar smaak door.
  6. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een visburger bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!