Witlofstamppot met garnaaltjes

Witlofstamppot met garnaaltjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Witlofstamppot met garnaaltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 ml
    • 750 g witlof (in reepjes)
    • snufje peper en zout
    • 25 g margarine
    • 200 g Hollandse garnalen
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 3 el bladselderij (grof gesneden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de witlof in 6-8 minuten knapperig gaar.

  3. Giet de aardappelen af. Schenk de melk in de pan en stamp op laag vuur tot een smeuïge puree.
  4. Schep er de witlof, de garnalen en de selderij door. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de stamppot over 4 borden.