Witloftaart met ham en kaas

Witloftaart met ham en kaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Witloftaart met ham en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eieren
    • 1 kg witlof (in brede repen)
    • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken (kookroom)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 250 g hamblokjes
    • zout en peper
    • 50 g walnoten (grofgehakt)
    • 150 g geraspte jongbelegen kaas
    • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) (ontdooid)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Bekleed de quichevorm met het deeg. Smelt in een koekenpan de margarine. Bak de witlof in 8-10 minuten zacht; laat het vocht verdampen

  3. Meng de eieren met de room, de kaas en eventueel zout en peper naar smaak. Schep de ham en de noten door de witlof. Verdeel de witlof over de deegbodem over de ovenschaal en schenk er het eimengsel over.

  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Liever geen vlees? Probeer dan eens deze worteltjes quiche!

Lees ook: Zet het seizoen op tafel!

Lees ook: 7x heerlijke ovenschotels

Misschien vind je dit ook wel lekker!