Witlofslaatje met appel

Witlofslaatje met appel

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Witlofslaatje met appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 appels
    • 1 stengel selderij (witte)
    • 10 el Becel Olie Blend
    • 4 el
    • 3 stronkjes witlof
    • handje walnoot
    • 1 dl magere yoghurt
    • citroensap
    • zout
    • peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Neem 3 stronkjes witlof, halveer ze en verwijder het bittere hart onderaan met een scherp mes. Spoel de blaadjes voorzichtig en laat uitlekken. Snijd 1 stengel bleekselderij (zonder de blaadjes) in fijne boogjes. Snijd  2 appels in plakjes. Besprenkel ze met citroensap verdund met wat water, zodat ze minder snel verkleuren. Hak een handvol walnoten grof. 

  2. Meng 10 eetlepels olie met 4 eetlepels azijn, roer er 1 dl magere yoghurt door en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verdeel de witlofblaadjes en appelplakjes over 4 borden. Strooi de selderijboogjes en walnoten erover, werk af met de yoghurtvinaigrette. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!