Witte chocolade & aardbeiencupcakes

Witte chocolade & aardbeiencupcakes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Witte chocolade & aardbeiencupcakes

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 100 g aardbeien
    • bakvormpjes of muffinvormpjes
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 150 g Blue Band Vloeibaar
    • 150 g
    • 3 eieren
    • 50 g aardbeienjam
    • 150 ml
    • 2 el
    • 12 kleine aardbeien
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in een bakblik.
  2. Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de vloeibare margarine, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam er met een pollepel of mixer door. Klop 4-5 minuten tot het mengsel smeuïg is. Schep er dan de stukjes chocolade en de stukjes aardbei door.

  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik.
  5. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  6. Klop voor de garnering de slagroom met 1-2 eetlepels poedersuiker stijf. Schep of spuit op elke cupcake een bergje slagroom en garneer met een aardbei.