Wittebonensoep met gerookte eendenborst

Wittebonensoep met gerookte eendenborst

Snel klaar Makkelijk Duur

Wittebonensoep met gerookte eendenborst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 l groentebouillon
    • 1 bol knoflook
    • 2 takjes
    • 8 takjes
    • 6 el (fijngesneden)
    • 2 el olijfolie
    • 100 g (in dunne plakjes)
    • 2 blikken witte bonen (a 4 dl, Canellini)
    • 2 laurierblaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Breng de bouillon met de bonen, de bol knoflook, de rozemarijn, de laurier en de peterseliestelen aan de kook en kook ca. 15 minuten op laag vuur.

  2. Verwijder de knoflook, rozemarijn, laurier en peterseliestelen.

  3. Verhit 4 eetlepels olie in een pan en bak de fijngesneden knoflook en de peterselie ca. 6 minuten. Voeg de bonen met de bouillon toe, kruid met zout en peper en kook nog 2-3 minuten.

  4. Schep een paar flinke eetlepels bonen uit de bouillon. Pureer de soep en voeg de bonen weer toe.

  5. Serveer de soep met de eendenborst en de verse bladpeterselie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!