Wittekool met ham, feta en olijven

Wittekool met ham, feta en olijven

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Wittekool met ham, feta en olijven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • witte kool (ca. 1 kg)
    • 1 tl poedersuiker
    • 100 ml
    • 1.5 el
    • 100 g hammen (in sneetjes)
    • 150 g cantharellen
    • 2 lente-uien
    • 100 g
    • 50 g zwarte olijven (ontpit)
    • citroensap
    • zout
    • peper
    • 2 el margarine
    • 2 el Bertolli olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak de wittekool schoon. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern en snijd de kool in sliertjes. Stoof ze 1 tot 2 minuten aan in een scheutje olie, laat ze niet kleuren. Bestrooi met poedersuiker, schenk de bouillon en de wijnazijn erbij, en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten onder een deksel sudderen tot de kool beetgaar is.

  2. Snijd ondertussen de ham in blokjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Spoel de lente-uitjes, dep goed droog en snijd ze schuin in ringen.

  3. Stoof de lente-uitjes met de ham en de paddenstoelen 2 tot 3 minuten aan in een klontje margarine. Kruid met peper en zout en vermeng met de wittekool. Doe het in een schaal en laat even trekken zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  4. Snijd de feta in blokjes. Voeg ze met de olijven bij de kool en breng verder op smaak met citroensap, een snuifje zout en peper van de molen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!