Wokstamp met ananas en chilispekjes

Wokstamp met ananas en chilispekjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Wokstamp met ananas en chilispekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 el
    • 250 g champignons (in plakjes)
    • 1 blikje ananasstukjes op siroop
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 250 g gerookte spekreepjes
    • 400 g Chinese roerbakgroenten
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Laat de ananasstukjes uitlekken en vang de siroop op.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de groenten in 5 minuten knapperig gaar.

  4. Bak de spekreepjes in het eigen vet uit, voeg de chilisaus toe en verwarm nog 1 minuut.

  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met de ananassiroop tot een smeuïge puree. Voeg eventueel naar wens een scheutje kookvocht. Schep de groenten, de ananas en de helft van de spekjes erdoor.

  6. Schep de stamppot in 4 kommen en verdeel er de rest van de chilispekjes over. Eventueel lekker met gefruite uitjes.