Saucijzenbroodjes met pittig gehakt en rozemarijn

Saucijzenbroodjes met pittig gehakt en rozemarijn

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Saucijzenbroodjes met pittig gehakt en rozemarijn

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 1 chilipeper (fijngehakt)
    • 400 g
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 2 el
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 el gehakte pistachenootjes (plus wat extra voor de garnering)
    • 1 el sinaasappelrasp
    • 6 velletjes bladerdeeg (diepvries)
    • 1 eigeel, losgeklopt met een beetje water
    • rozemarijn (de blaadjes van 1 takje gerist en fijngehakt)
    • vloeibare margarine
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Bak het sjalotje met de knoflook en chilipeper in de margarine en laat afkoelen. 

  3. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en breng op smaak met alle kruiden. Doe de sjalot, pistachenootjes en sinaasappelrasp erbij en vorm 6 worstjes van het gehakt.

  4. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller en leg op elk stukje bladerdeeg een worstje.

  5. Rol op en leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf het deeg hier en daar in en bestrijk met het eigeel.

  6. Bak de broodjes ca. 30 minuten in de oven. Bestrooi na het bakken nog met wat gehakte pistachenootjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!