Wortel cupcakes

Wortel cupcakes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Wortel cupcakes

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g wortelen
    • 75 g hazelnoten (gemalen)
    • 125 ml Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak
    • 125 g
    • 2 eieren
    • 100 g
    • 50 g maizena
    • 1 tl bakpoeder
    • 60 g
    • 2 el
    • 10 marsepeinen worteltjes
    • 1 muffinbakvorm, 10 papieren cakevormpjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Zet de papieren cakevormpjes in een muffinbakvorm.
  2. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rooster de gemalen hazelnoten lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig om en schud de geroosterde noten uit de pan op keukenpapier.

  3. Klop de vloeibare margarine met de suiker met een pollepel goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze goed door het beslag.

  4. Zeef de bloem met de maizena, het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en klop het met grote slagen door het beslag.
  5. Spatel de wortel en de gemalen hazelnoten erdoor.
  6. Vul 10 cakevormpjes met het beslag en bak ze in ca. 25 minuten goudgeel en gaar. Controleer de cakejes op gaarheid door er met een satéstokje in te prikken. Dit moet er droog en schoon uitkomen.

  7. Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glad papje en schenk het over de cupcakes. Garneer met marsepeinen worteltjes.

Vrolijke cupcakes met een unieke smaak van wortelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!