Rijke wortel-paprikasoep met tortilla

Rijke wortel-paprikasoep met tortilla

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rijke wortel-paprikasoep met tortilla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 preien (fijngesneden)
    • 400 g wortels (in plakjes)
    • 3 gele paprika's (in stukjes)
    • 1 bakje grote tortellini (ca. 3-4 per persoon)
    • 3 el Blue Band Finesse voor Koken (Light)
    • 3 el kruiden (zoals bieslook, bladpeterselie en/of oregano)
    • 1 l Knorr groentebouillon
    • 1 laurierblaadje
    • olie (om in te bakken)
    • 2 takjes tijm
    • 1 bloemtortilla (in dunne repen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit ca. 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de ringetjes prei 10 minuten. Bak de wortel en de paprika 5 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe samen met laurier en tijm. 

  2. Kook de soep 20 minuten op een laag vuur. Verwijder de laurierbladeren en de tijm en pureer de soep met een staafmixer. Voeg kookroom en wat zout en peper naar smaak toe.

  3. Kook de tortellini volgens gebruiksaanwijzing beetgaar, leg ze in de soep en bestrooi met de (verse) kruiden. Houd warm.

  4. Bak de repen tortilla in wat hete olie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi eventueel met een beetje zout.

  5. Verdeel de soep over 4 kommen en maak af met wat reepjes krokante tortilla.

Misschien vind je dit ook wel lekker!