Worteltaart met kaneel

Worteltaart met kaneel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Worteltaart met kaneel

Ingrediënten voor 16 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g winterwortels
    • 50 g gepelde walnoten
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
    • marsepein (16 kleine kant-en-klare marsepeinen worteltjes)
    • 200 g
    • 4 eieren
    • 300 g
    • 2 tl
    • 100 ml
    • 1 citroen
    • 175 g
    • 350 g verse roomkaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de wortels, was ze en rasp ze grof. Hak de walnoten in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht 160 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Klop met een mixer met gardes de margarine met de suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop alles door elkaar.

  3. Meng de bloem met het bakpoeder, een mespunt zout en het kaneelpoeder en spatel het met de melk door het beslag. Druk het vocht uit de geraspte wortel en spatel de wortel met de walnoten door het beslag.
  4. Verdeel het deeg over de springvorm en bak de worteltaart in 40-45 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de taart gaar is door er een satéstokje in te steken. Laat de taart op een taartrooster afkoelen en verwijder de vorm.

  5. Voor de topping: boen de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil er dun vanaf. Pers 1 eetlepel sap eruit. Roer de verse roomkaas met de poedersuiker, de citroenrasp en het sap door elkaar. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde worteltaart ermee.

  6. Garneer de worteltaart met 16 kleine marsepeinen worteltjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!