Worteltaart met roomkaas

Worteltaart met roomkaas

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Worteltaart met roomkaas

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el bloem
    • 200 g winterpeen
    • 50 g gepelde walnoten
    • 50 ml halvolle melk
    • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 3 eieren
    • 150 g donkere basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 250 g zelfrijzend bakmeel
    • 8 g
    • 2 tl
    • 0.5 tl gemalen nootmuskaat
    • 250 g
    • 120 g
    • 1 el citroensap
    • 0.5 el citroenrasp
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de rand van de vorm met bloem en schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schil de winterpeen en rasp hem fijn. Hak de walnoten grof. Schenk de melk in een pannetje en laat de boter langzaam smelten. Laat het mengsel wat afkoelen.
  2. Klop intussen met de mixer de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom romig. Spatel het bakmeel, de bakpoeder, het kaneelpoeder en de nootmuskaat erdoor. Voeg het margarinemengsel toe en roer er de wortel en de walnoten er goed door. Doe het mengsel over in de vorm en bak in ca. 45 minuten lichtbruin en gaar. De taart is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  3. Roer intussen voor de topping de roomkaas met de poedersuiker, het citroensap en de helft van de rasp door elkaar. Verdeel het mengsel over de taart en garneer met de rest van de rasp. Snijd de taart in punten.

Worteltaart recept voor lekkere smeuïge worteltaart met walnoten en een frisse roomkaastopping met citroen. Dat is smullen voor groot en klein

Misschien vind je dit ook wel lekker!