Wraptaart met gehakt

Wraptaart met gehakt

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Wraptaart met gehakt

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 6 wraps
    • 150 g
    • 250 g gezeefde tomaten
    • 0.5 ui
    • 1 bakje cherrytomaatjes
    • 1 potje pesto
    • 4.5 el (of crème fraîche)
    • 2 handjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 200 ºC. 

  2. Snipper het uitje en snijd de tomaatjes in tweeën of vieren. Breng het gehakt op smaak met (gehakt)kruiden. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens het uitje en de cherrytomaatjes toe en bak dit 3-4 minuten mee.

  3. Voeg vervolgens het pakje gezeefde tomaten toe. Breng het geheel op smaak met wat kruiden (1 eetlepel Italiaanse kruiden, een 0,5 theelepl chilipoeder en een snufje zout en peper). Laat de saus ca. 5 tot 10 minuten pruttelen.

  4. Voor het opbouwen van de taart: begin met een wrap, daarna een laagje tomatensaus. Smeer een wrap in met pesto en leg die er bovenop (met de besmeerde pesto kant naar beneden), weer een laagje tomatensaus, een wrap, een laagje tomatensaus, een wrap met pesto en een laagje tomatensaus. Ga zo door totdat je bij de laatste wrap bent.

  5. Smeer de laatste wrap in met ricotta (of crème fraîche). Verdeel wat geraspte kaas over de bovenkant en zet de wraptaart voor ca. 15 minuten in de oven.

Nog zo'n origineel recept met wraps: Snelle pizza wrap

Meer food inspiratie: 5x kidsproof recepten

Lees ook: Jij en je kind een wit gebit

Misschien vind je dit ook wel lekker!