Yoghurtkip met selderij-komkommersalade

Yoghurtkip met selderij-komkommersalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Yoghurtkip met selderij-komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 1 komkommer (in plakjes)
    • 1 struik bleekselderij (in boogjes)
    • 400 g kipfilets (in blokjes)
    • 2 el
    • 2 tl
    • 250 ml
    • 5 el olijfolie
    • 2 tenen knoflook (geperst)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak in 5 minuten bruin en gaar.

  3. Schep de kip op een bord en fruit de knoflook in het bakvet.
  4. Schep de kip met de kerriepoeder erdoor. Schenk de yoghurt erbij en verwarm 3 minuten zachtjes zonder te koken.

  5. Meng de bleekselderij, de komkommer, 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  6. Breng de kip op smaak met zout en peper en verdeel met de aardappelen over 4 borden. Serveer met de salade.