Zoete aardappelfriet met gevulde puntpaprika met tonijn

Zoete aardappelfriet met gevulde puntpaprika met tonijn

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zoete aardappelfriet met gevulde puntpaprika met tonijn

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor de gevulde puntpaprika's:

    • 2 zoete puntpaprika's
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 4 el olijfolie
    • 2 tomaten
    • 2 el
    • 2 blikjes tonijnen (op water)
    • peterselie (vers of gedroogd)
  • Voor de zoete aardappelfrietjes:

    • 2 zoete aardappels (of bataten)
    • olijfolie (of kokosolie)
    • paprikapoeder (optioneel)
    • peper (optioneel)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd ze in lange dunne repen van ongeveer 0,5 cm. Laat ze vervolgens een half uur in water staan, zodat het zetmeel eruit trekt. Zo worden ze lekker knapperig.

  2. Giet de aardappelfrieten af en dep ze goed droog met een handdoek. Meng de frieten met wat kokos- of olijfolie en hussel goed door.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid er de frietjes over. Zorg ervoor dat ze niet tegen of op elkaar liggen, anders worden ze niet krokant. Bestrooi de frietjes eventueel nog met wat paprikapoeder of peper.
  4. Bak de frietjes in ca. 30-45 minuten gaar in de oven. Hussel ze halverwege om. Zet de oven de laatste 2 minuten op de grillstand.

  5. Halveer ondertussen de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

  6. Snipper de ui en de knoflook en fruit ze in een beetje olie aan.

  7. Snijd de tomaten fijn en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Voeg ook de uitgelekte tonijn toe en meng alles door elkaar.

  8. Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met wat olijfolie. Zet de paprika's in een ovenschaal of plaats ze direct op een bakplaat. Bak ze in ca. 15 minuten gaar.

  9. Garneer de gevulde paprika's met wat peterselie en serveer ze met de frietjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!