Zalm met broccoli en aardappeltjes

Zalm met broccoli en aardappeltjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Zalm met broccoli en aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g aardappels
    • 1 groot stuk zalmfilet
    • 1 citroen
    • 400 g
    • 1 stronk broccoli
    • 1 teen knoflook (in plakjes)
    • 1 bosje verse dille
    • 1 handje basilicum blaadjes
    • 1 flinke scheut olijfolie extra vierge
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.

  2. Doe de zalm in een ovenschaal en giet hier olijfolie overheen. Snijd met een scherp mes inkepingen in de zalm en steek hier de plakjes knoflook in. Besprenkel de zalm met dille en maal de peper erover. Voeg eventueel nog wat zeezout toe. Snijd de helft van de citroen in plakjes en leg dit over de zalm. Knijp eventueel ook nog een beetje sap over de zalm.
  3. Zet de zalm gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Stoom de broccoli ca. 15 minuten lang in een stoompan of een stoomoven.

  5. Was de aardappelen en kook deze gaar. Haal ze van het vuur en voeg indien gewenst nog peper en zout toe.
  6. Meng de sla met het sap van de ½ citroen, de verse basilicumblaadjes en olijfolie.

Misschien vind je dit ook wel lekker!