Zalm met broccoli en nootjes

Mag even duren Makkelijk Duur

Zalm met broccoli en nootjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g vastkokende aardappelen
    • 1 handje hazelnoot (geroosterd)
    • 4 zalmmoten
    • 1 broccoli
    • olijfolie
    • 2 el (gehakt)
    • zout
    • peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil 800 g vastkokende aardappelen en snijd ze in kwartjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Hak de peterselie.

  2. Kook de aardappelen beetgaar.

  3. Blancheer 1 broccoli in roosjes 3 minuten in kokend water en laat uitlekken.

  4. Bestrijk de 4 zalmmoten met olijfolie en gril ze in een grillpan 3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  5. Bak de aardappelen en de broccoli even in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Schep er 2 eetlepels gehakte peterselie door. Bestrooi met geroosterde hazelnoten in plakjes. Serveer de groenten bij de zalm.

Een lekker snel en voedzaam hoofdgerecht. Benieuwd naar wat de beste voeding is voor je leeftijd? Lees dan snel dit artikel.

Nog meer slanke recepten: 5x caloriearme recepten

Misschien vind je dit ook wel lekker!