Zalm met broccoli

Zalm met broccoli

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zalm met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 bosuien
    • 500 g zalmfilets
    • 4 tl pesto's (Bertolli)
    • 800 g broccoli
    • 2 handjes geraspte kaas
    • 4 aardappels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook de aardappels met de broccoli roosjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. 

  2. Breng ondertussen de zalm op smaak met zout en peper. Smeer de zalm daarna in met een beetje olie. Grill of bak de zalm in de pan ongeveer 3 minuten per kant. 

  3. Stamp de aardappels met de broccoli en een beetje kookvocht of melk fijn. Voeg wat zout en peper en de pesto toe en meng alles door elkaar. Snijd een bosui in ringen en voeg deze ook toe aan de puree.

  4. Serveer de aardappel-broccolipuree met de zalm. Serveer er eventueel nog wat fijngehakte walnootjes of pijnboompitten erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!