Zalm met spinazie

Zalm met spinazie

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zalm met spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g (vers)
    • 1 ui in ringen
    • 1 citroen
    • 1 potje sesamzaadje
    • 4 zalmfilets (a 150 gram)
    • 2 tenen knoflook
    • 2 el
    • 4 el Conimex sojasaus
    • 25 g pijnboompitten
    • 2 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Leg de zalmfilets in een schaal.
  2. Halveer de citroen. Pers de ene helft uit en snijd de andere helft in plakken. Meng voor de marinade de sojasaus met de gembersiroop en het citroensap.

  3. Voeg 1 teen fijngesneden knoflook toe en schenk de marinade over de zalm. Laat de zalm ongeveer 15 minuten marineren. (Keer de zalm halverwege om.)
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan. Strooi het sesamzaad in een diep bord. Doop de zalmfilets door de sesamzaad (beide kanten). Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur in 8 miniten rondom goudbruin. Keer de zalm regelmatig.

  5. Verhit intussen de olijfolie in een wok. Bak de uiringen 2 minuten. Bak de overgebleven teen knoflook kort mee. Voeg de spinazie in gedeelten toe. Strooi de pijnboompitten over de spinazie en breng op smaak met peper en zout.

  6. Verdeel de spinazie over de borden en leg de zalm erop. Serveer met de plakken citroen. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!