Zalm teriyaki

Zalm teriyaki

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zalm teriyaki

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g erwten (diepvries)
    • 5 el
    • 1 el sesamzaadje
    • 4 zalmfilets (a 150 g)
    • 4 el
    • 150 g peultjes
    • 2 courgettes
    • Conimex sojasaus
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de teriyakisaus met 2 eetlepels sesamolie en het sesamzaad. Leg er de zalm in en laat 30 minuten marineren in de koelkast. Verwarm ondertussen de ovengrill voor.

  2. Snijd de courgettes in lange, dunne plakken (gebruik hiervoor een mandoline of kaasschaaf). Halveer de peultjes. Stoof de groenten samen met de erwtjes kort in de rest van de sesamolie.

  3. Overgiet de groenten met 3 à 4 eetlepels water en breng op smaak met sojasaus. Zet de deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.

  4. Haal de zalmfilets uit de marinade en leg ze op een bakplaat. Zet ze 6 à 8 minuten onder de grill en draai ze halverwege de gaartijd om.

  5. Besprenkel de vis met de rest van de marinade en serveer met de groenten.

  6. Aantal kcal: 615 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!