Zalmburger met kappertjessaus

Zalmburger met kappertjessaus

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zalmburger met kappertjessaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • limoensap
    • 2 lente-uitjes
    • 1 volle el rijstebloem
    • 2 el fijngesneden bladpeterselie
    • 1 tl geraspte gemberwortel
    • 4 hamburgerbroodjes
    • 1 handvol gemengde slablaadjes
    • 2 el olijfolie
    • 500 g zalmfilets (zonder vel)
  • Voor de saus:

    • 3 el kappertjes
    • 2 tl geraspte limoenschil
    • 2 el fijngesneden dille
    • 1 el Hellmann's
    • 2 el crème fraîche
    • zout en peper naar smaak
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Hak of snijd de zalm fijn (niet té fijn). Meng de vis met de lente-ui, gemberwortel, peterselie, 1 eetlepel kappertjes, eiwit, rijstebloem en zout, peper en limoensap naar smaak.

  2. Vorm dit mengsel tot 4 burgers en bak ze aan elke kant ca. 2 minuten in de hete olie. 

  3. Voor de saus: meng 3 eetlepels kappertjes met limoenschil, dille, mayonaise, crème fraîche, zout en peper naar smaak.
  4. Rooster de gehalveerde broodjes in de grillpan. Beleg ze met slablaadjes, de zalmburger, kappertjessaus en gember.

Niet zoveel tijd? Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare zalmburgers gebruiken.

Lees ook: De beste voeding voor je leeftijd

Lees ook: Eindelijk antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?"

Misschien vind je dit ook wel lekker!