Zalmfilet met snijbonenrisotto

Zalmfilet met snijbonenrisotto

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zalmfilet met snijbonenrisotto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 ml
    • 1 citroen (voor de garnering)
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 25 g rucola (voor de garnering)
    • 60 g Becel Gold voor bakken, braden en koken
    • 4 zalmfilets
    • 300 g risotto
    • 300 g snijbonen
    • 100 ml droge witte wijn
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Smelt in een hapjespan 20 g boter en fruit de sjalot.

  2. Schep de risotto door de sjalot en bak de rijst tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn opnemen.

  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg regelmatig nieuwe bouillon toe aan de risotto.

  4. Kook de rijst in ca. 15-20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de snijbonen toe.

  5. Neem de risotto van het vuur en roer 20 g boter met zout en peper door de rijst. Laat de risotto 5 minuten afgedekt rusten.

  6. Smelt in een koekenpan de resterende boter.

  7. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze ca. 4 minuten op de huid. Keer de zalm om en bak nog eens 1 minuut tot de zalm van binnen rosé of naar wens gaar is.

  8. Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Leg er de zalmfilets bij en garneer met de rucola en een partje citroen.

  9. Aantal kcal: 625 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!