Zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen

Zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zalmfilet met spinazie en saffraanaardappelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 tl
    • 0.5 tl saffraanpoeder
    • snufje peper en zout
    • sap van 1 citroen
    • 3.5 lente-uitjes (in ringetjes)
    • 1.5 tl zwarte komijn*
    • 800 g krielaardappelen (gehalveerd)
    • 150 g kleinbladige spinazie
    • 600 g verse zalmfilet
    • 4 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Los de saffraan al roerend op in 2-3 eetlepel van het citroensap. 

  2. Roer in een ovenschaal of braadslede dit mengsel om met de honing, de komijn en de olie en wentel de aardappelen erdoor. 

  3. Voeg peper en zout naar smaak toe en bak de aardappelen in 30-40 minuten gaar in de oven. Bedruppel de zalm met de rest van het citroensap en maal er peper en zout boven. 

  4. Leg de zalm de laatste 15 minuten bij de aardappelen. Neem de schaal uit de oven, verdeel de zalm in plukken en schep de lente-ui en de spinazie erdoor.