Zalmforel-taco’s met komkommersalade en bonenpasta

Zalmforel-taco’s met komkommersalade en bonenpasta

Snel klaar Makkelijk Duur

Zalmforel-taco’s met komkommersalade en bonenpasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • snufje zout
    • snufje peper
    • 1 sjalot
    • 4 tl
    • 3 el olijfolie
    • 2 takjes
    • 1 blik kidneyboon (400 g)
    • 300 g zalmforel filet zonder huid
    • 6 taco’s (16 cm)
    • 1 citroen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Heteluchtoven voorverwarmen op 160ºC.

  2. Vis droogdeppen en in ca. 2 cm grote stukken snijden. Vis kruiden met 1 eetlepel olie en een snuf zout en paar schepjes suiker. Voor het moment opzij zetten.

  3. Komkommer schillen, in lengte in vieren snijden, kern met een lepel eruit schrapen.

  4. Overige komkommer in kleine stukken snijden. Citroen wassen, schil raspen en sap van één helft uitpersen. Basilicum wassen, grof hakken. Sjalot pellen, fijnhakken. Bonen laten uitlekken.

  5. Ovenschaal met wat olie invetten. Vis daarover verdelen, niet over elkaar leggen. Vis in ca. 5-8 minuten in de oven gaar bakken. Oven warm houden om de taco’s op te warmen.

  6. Kleine kookpan met 2 eetlepels olie op middelhoog vuur verhitten, sjalotten daarin glazig bakken. Dan 1 grote theelepel tomatenpuree toevoegen, ca. 1 minuut meebakken.

  7. Dan bonen toevoegen en ca. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken. Dan ruim met zout en peper kruiden.

  8. Komkommerstukjes met snuf zout en suiker, 1 theelepel citroensap en ½ theelepel citroenrasp in kom vermengen. Dan basilicum erdoorheen roeren.

  9. Taco’s in een vochtige, schone handdoek wikkelen, in de oven ca. 1 minuut verwarmen. Dan uit de oven halen, bonen over de taco’s verdelen, dan visstukjes en tot slot de komkommer erop leggen.

  10. Aantal kcal: ca. 445 p.p.