Zalmmoot met rucola-selderijsalade

Zalmmoot met rucola-selderijsalade

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zalmmoot met rucola-selderijsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 6 el olijfolie
    • 1 rode ui (gesnipperd)
    • 3 el
    • 1 struik bleekselderij (in boogjes)
    • 4 el verse kruiden (bijv. peterselie (munt en bieslook) fijngehakt)
    • 75 g rucola
    • 4 zalmmoten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Meng de kruiden door 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Breng de kruidendressing op smaak met zout en peper.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen naar wens rosé of net gaar.

  4. Meng de bleekselderij met de ui door de rucola. Maak de salade aan met de resterende 2 el olijfolie, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel de aardappelen en zalmmoten over 4 borden. Druppel de kruidendressing over de aardappelen. Schep er de salade bij. Lekker met een partje citroen.