Zalmpotje op zijn Italiaans met gebakken aardappelen

Zalmpotje op zijn Italiaans met gebakken aardappelen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zalmpotje op zijn Italiaans met gebakken aardappelen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten:

    • 2 rode uien
    • 3 paprika's
    • 1 handje olijf (liefst met sardientjes gevuld)
    • 1 el kappertjes
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • kruiden ( rozemarijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper)
    • 1.5 dl
    • 200 g zalmfilets (zonder vel)
    • veldsla
    • tomaatjes
    • aardappeltjes (of pasta/rijst)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de uien, paprika en olijven.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de ui glazig.

  3. Voeg de paprika, olijven, kappertjes, tomatenpuree, de kruiden en de groentebouillon toe en stoof het geheel in 12 minuten gaar.

  4. Snijd de zalm in stukjes en breng op smaak met wat peper.
  5. Voeg de zalm na 7 minuten aan de rest toe en stoof 5 minuten mee.
  6. Lekker met gebakken aardappelen en een frisse salade van veldsla en tomaatjes.
  7. Aantal kcal: ca. 450 p.p.

Meer food inspiratie: 9x variëren met zalm

Lasta van migraine of hoofdpijn? Dit eten kan helpen!

Fit & gezond, 50- plus: Zorg dat je déze 4 etenswaren regelmatig eet

Misschien vind je dit ook wel lekker!