Zalmtartaar met homemade wasabi mayonaise

Zalmtartaar met homemade wasabi mayonaise

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Zalmtartaar met homemade wasabi mayonaise

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 sprietjes
    • 1 limoen
    • 1 avocado
    • 2 druppels
    • 1 ei
    • 1 handje kappertjes
    • 250 ml zonnebloemolie
    • 300 g rauwe zalm
    • 1 tl dijon mosterd of grove mosterd
    • 1 handje rucola
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe het ei in een hoog kommetje. Pers daarin de limoen en doe een theelepel mosterd erbij. Vervolgens zet je de staafmixer in de kom en begin je vast te mixen.
  2. Langzaam giet je de olie erbij totdat het een dikke massa wordt. Deze maak je op smaak met de wasabi en peper en zout.
  3. Snijd de rauwe zalm in mooie blokjes.
  4. Vervolgens de kappertjes en de peterselie fijn hakken en door de zalm mengen. Doe hierbij een flinke lepel mayonaise. Meng het geheel.
  5. Snijd vervolgens de avocado fijn.
  6. Maak op smaak met wat peper, zout en laatste beetje limoen.
  7. Nu bouw je een torentje op een bedje van rucola. Dit kan met een vormpje of zelf met een lepel. Eerst een laagje avocadoblokjes en dan een laag met zalm.
  8. Maak het geheel af met wat toefjes zelfgemaakte mayonaise.

Misschien vind je dit ook wel lekker!