Zalmvink met dragonworteltjes

Zalmvink met dragonworteltjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zalmvink met dragonworteltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el Calvé mayonaise
    • 1 pot (à 700 gr) worteltjes extra fijn (uitgelekt)
    • 4 plakjes rauwe ham
    • 2 tl
    • 4 el olijfolie
    • 1 tl mosterd
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 4 zalmfilets
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Wikkel elke zalmfilet in 1 of 2 plakjes ham. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de zalmvinken in 2-3 minuten per kant bruin en rosé van binnen.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de worteltjes toe en verwarm ze 3-4 minuten op laag vuur. Breng de worteltjes op smaak met de dragon en zout en peper. Meng de mayonaise met de mosterd.

  4. Leg op 4 borden een zalmvink. Schep er de aardappelen en de dragonworteltjes bij en serveer met de mosterdmayonaise. Geef naar wens een schijfje citroen bij de zalmvink.