Zalmwrap met frisse avocadosaus

Zalmwrap met frisse avocadosaus

Een recept van Foodblogger Cozy Cuisines
Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zalmwrap met frisse avocadosaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 8 wraps:

    • 60 g olijven (ca. 1/4 pot)
    • 8 wraps
    • 4 zalmfilets
    • 1 zakje rucola (75 g)
    • 2 rode paprika's (in reepjes gesneden)
    • 1 potje zongedroogde tomaat (naar wens)
  • Voor de guacamole:

    • 2 avocado's (rijpe)
    • 1 el chilisaus
    • citroensap (van ca. 2 citroenen)
    • 2 rode uien
    • 2 tomaten (in stukjes gesneden)
    • 2 el zure room (je kunt ook crème fraiche of kwark gebruiken)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Gril de zalm kort aan en verwarm vervolgens nog 10 minuten in de oven. Let op dat de vis lekker sappig blijft.

  2. Voor de avocadosaus: Hak de rijpe avocado fijn en meng deze met de crème fraiche, stukjes tomaat, citroensap, fijngesneden ui en de chilisaus.

  3. Leg de wraps op een bord en beleg deze met rucola. Verdeel er vervolgens de guacamole over. 

  4. Bak de fijngesneden stukjes paprika aan in de olie van de zongedroogde tomaat, samen met de tomaatjes en de olijven.
  5. Doe deze na het bakken meteen op de wrap erbij en als laatste de gare zalm.
  6. Aantal kcal: 685 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!