Zandkoekjes met frambozenjam

Zandkoekjes met frambozenjam

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Zandkoekjes met frambozenjam

Ingrediënten voor 40 personen
  • Ingrediënten

    • 260 g zelfrijzend bakmeel
    • 130 g
    • 240 g Blue Band Cake & Koekjes (koud)
    • 2 druppels
    • 2 eieren
    • 170 g frambozenjam
    • 50 g poedersuiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Doe het gezeefde zelfrijzend bakmeel in een kom en roer de suiker erdoor. Scheid de eieren en doe de dooiers in de kom (de eiwitten worden niet gebruikt). Snijd de margarine in blokjes en voeg ze ook toe. Voeg als laatste de amandelaroma toe. 

  2. Mix of kneed alle ingrediënten tot een stevig koekjesdeeg. Kneed niet té lang anders wordt de margarine te warm en het deeg te zacht. Vorm het deeg tot een bal en verpak deze in huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur in de koelkast opstijven.

  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Rol van het deeg balletjes van ca. 2 cm en druk met een stokje of je duim een kuiltje in elk balletje. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat en schep in elk kuiltje een beetje frambozenjam.

  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze in ca. 30 minuten goed afkoelen op een taartrooster en maak intussen het suikerglazuur.

  6. Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik en vloeibaar glazuur. Maak van het glazuur mooie zigzag streepjes over de koekjes. Laat het glazuur drogen.

Deze zalige koekjes moet je ook eens proberen: Groene-theekoekjes

Misschien vind je dit ook wel lekker!