Zandkoekjes

Zandkoekjes

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Zandkoekjes

Ingrediënten voor 40 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g bloem en wat extra voor het uitrollen
    • 200 g Blue Band Cake & Koekjes (koud)
    • 5 g
    • 100 g
    • 2 grote eierdooiers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C . Bekleed de bakplaten met bakpapier. Snijd de margarine in kleine stukjes.

  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de margarine toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (niet te lang mengen!). Pak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten en koelen.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik. Druk met steekvormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer vormpjes uit.

  4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.
  5. Tip: zandkoekjes zijn ook heerlijk in combinatie met jam! Kijk hier voor het recept.

Dol op bakken? Maak ook eens deze notenkoekjes!

Lees ook: 7x kidsproof gebakjes

Lees ook: Zo bak je de lekkerste koekjes

Misschien vind je dit ook wel lekker!