Gazpacho

Gazpacho

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 tl
    • 1 groene paprika
    • 1 ui
    • zout
    • cayennepeper (of harissa)
    • 1 komkommer
    • 6 el Bertolli olijfolie
    • 1 gele paprika
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el (witte wijn)azijn
    • 6 dl
    • 4 sneetjes wit oud brood
    • 6 rijpe tomaten
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng ruim van tevoren het water aan de kook.
  2. Zet een kruis in de tomaten en ontvel ze door ze een klein minuutje in kokend water te houden. Houd één tomaat over voor de garnering. Ontvel de tomaten, snijd zo doormidden en haal de pitjes eruit.

  3. Pel de uien en snipper deze. Pel ook de knoflook en pers deze uit. Neem vervolgens 1/3e van de komkommer en 1/3e van de paprika en snijd 1 tomaat in kleine blokjes. Bewaar de blokjes tomaat voor de garnering. De rest van de groenten kunnen in grove stukken gesneden worden. Voeg de groenten, knoflook, de tomaten, één snee brood en de ui in een keukenmachine en pureer alles.

  4. Voeg de tomatensap toe en breng het op smaak met azijn, een paar lepels olie, zout en suiker. Laat de soep in de koelkast afkoelen.

  5. Snijd de overige sneetjes brood in blokjes. Verhit de koekenpan met wat olie en bak de blokjes brood. Laat het brood vervolgens uitlekken op een stukje keukenpapier. Leg de blokjes brood in een schaaltje en gebruik deze als garnering.

  6. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe aan de soep! Als de soep is opgeschept, kunnen de blokjes tomaat en blokjes brood worden toegevoegd.

  7. Aantal calorieën: 46 (voor 1 kopje).

Misschien vind je dit ook wel lekker!