Zaterdag special: Zalmtartaart met zelfgemaakte Wasabi mayonaise

Zaterdag special: Zalmtartaart met zelfgemaakte Wasabi mayonaise

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zaterdag special: Zalmtartaart met zelfgemaakte Wasabi mayonaise

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 limoen
    • 1 avocado
    • peterselie
    • 1 zak rucola
    • 1 pakje wasabi
    • 1 ei
    • 1 handje kappertjes
    • 250 ml zonnebloemolie
    • 300 g rauwe zalm
    • 1 tl dijon mosterd of grove mosterd
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Maak eerst de mayonaise zelf (dit gaat snel met een staafmixer): Doe het ei in een hoog kommetje. Pers daarin de limoen en doe een theelepel mosterd erbij. 

  2. Zet vervolgens de staafmixer in de kom en begin te mixen. Giet langzaam de olie erbij totdat het een dikke massa wordt. Maak de massa op smaak met de wasabi en peper en zout.


  3. Snijd de rauwe zalm in mooie blokjes. Hak vervolgens de kappertjes en de peterselie fijn en meng door de zalm. Voeg een flinke lepel mayonaise toe en meng het geheel.

  4. Snijd vervolgens de avocado fijn. Maak op smaak met wat peper, zout en het laatste beetje limoen.

  5. Bouw nu een torentje op een bedje van rucola. Dit kan met een vormpje of met een lepel. Eerst een laagje avocadoblokjes en dan een laag met zalm.

  6. Maak het geheel af met wat toefjes zelfgemaakte mayonaise. Eet het met een lekker stukje toast of brood.