Zeeuwse worst met zoete rodekool

Zeeuwse worst met zoete rodekool

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Zeeuwse worst met zoete rodekool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 4 rundersaucijzen
    • 1 rodekool (800 g)
    • 1 el appelstroop
    • 4 plakjes zeeuws spek
    • 5 el olijfolie
    • 4 coctailprikkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar.

  2. Wikkel om elke worst (of ander vlees) een plakje Zeeuws spek en steek het vast met een prikker.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de worst in 15 minuten gaar.

  4. Giet de aardappelen af.
  5. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelen goudbruin en krokant

  6. Verhit in de wok de laatste el olijfolie en bak de rodekool in 4-5 minuten beetgaar.

  7. Schep er de stroop door en bak nog 1 minuut.

  8. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Zeeuwse worsten met de zoete rodekool en gebakken aardappelen.