Zelf aardappelschijfjes maken en bakken

Zelf aardappelschijfjes maken en bakken

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Zelf aardappelschijfjes maken en bakken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg kruimige aardappelen
    • zout (naar smaak)
    • 25 g gemengde groene kruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
    • 8 el vloeibare margarine
    • 4 el Calvé Lichte Mayo met een vleugje citroen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en was de kruimige aardappelen. Kook de aardappelen 10 minuten voor en laat afkoelen.
  2. Snijd de gekookte aardappelen in plakjes van ca. 1/2 centimeter dik. Gebruik twee koekenpannen en verhit in elke koekenpan 3 eetlepels vloeibare margarine.

  3. Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de pan en bak ze op een matig hoog vuur in ongeveer 10 minuten. Schep de plakjes tijdens het bakken regelmatig om zodat ze aan beide kanten mooi goudbruin worden.

  4. Hak of knip ondertussen de tuinkruiden fijn.
  5. Schep de gebakken aardappelen in een voorverwarmde ovenschaal en bestrooi ze met een beetje zout en de fijngehakte tuinkruiden.

  6. Serveer de gebakken aardappelschijfjes met de mayonaise.

De lekkerste aardappelschijfje maak je nu eenvoudig zelf. Extra fris en lekker door de Calvé lichte Mayo met een vleugje citroen.

Bron: Calvé