Zelfgemaakt aardbeienijs

Zelfgemaakt aardbeienijs

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakt aardbeienijs

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g aardbeien (vers of diepvries)
    • 150 ml Blue Band Finesse voor Verrijken (of Finesse Lactose vrij)
    • 4 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was en droog de verse aardbeien en verwijder de kroontjes. Laat de verse aardbeien minstens 2 uur in de diepvries bevriezen. (Leg de schoongemaakte aardbeien eventueel op een met bakpapier bekleed bakblik en laat ze los van elkaar bevriezen. Zo plakken ze niet vast.)

  2. Doe de bevroren aardbeien met de Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge kom of in de kom van de blender en pureer met de staafmixer of in de blender tot een romig mengsel. 

  3. Liever een lactose-vrij variant? Gebruik dan de Finesse Lactose vrij. Voeg dan wel iets meer bevroren fruit toe voor een stevigere structuur van het ijs.

  4. Serveer het zelfgemaakte ijs direct.

  5. Tip: met kant-en-klaar diepgevroren aardbeien maak je dit aardbeienijs in een handomdraai. Liever bosvruchtenijs? Vervang de aardbeien door een gelijke hoeveelheid (diepvries) bosvruchten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!