Zelfgemaakte eierragout

Zelfgemaakte eierragout

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Zelfgemaakte eierragout

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 ml
    • 5 plakjes bladerdeeg
    • 1 bakje doperwt
    • 1 pak rijst
    • 1 kleine ui (fijngesnipperd)
    • 125 g
    • 2.5 blokjes bouillonblokje
    • 1 broccoli
    • 6 gekookte eieren
    • 750 ml
    • 125 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.

  2. Neem een ruime pan en laat de boter smelten. Fruit het uitje gaar, mag niet bruin worden. Kiep in één keer de bloem erbij en laat deze onder voordurend roeren gaar worden. Je ziet het dan dof worden. Dit noemen ze een roux. Zodra de bloem gaar is, giet je er beetje voor beetje de melk bij en roer je het door met een garde tot het vocht opgelost is.

  3. Voeg daarna water toe tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met bouillonblokjes en voeg flink wat groene kruiden toe voor een mooie kleur.

  4. Snijd de eieren en grove stukken, houd 1 ei achter in partjes voor garnering. Meng de overige stukjes ei voorzichtig door de ragout.
  5. Je kunt er basmati rijst bij eten, hier kan je goed timbaaltjes mee maken.

  6. De rijst meng je met de gare doperwten en doe je in een kommetje, druk wat aan en draai dan voorzichtig om op het bord.

Misschien vind je dit ook wel lekker!