Zelfgemaakte eiersalade

Zelfgemaakte eiersalade

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakte eiersalade

Ingrediënten voor 6 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg krieltjes (met schil)
    • snufje peper en zout (versgemalen)
    • 8 henneneitjes
    • 24 kwarteleieren
    • 2 bakjes kerstomaten (geel)
    • 2 uien (zoet, in ringen)
    • 4 el olijfolie
    • 4 el Hellmann's mayonaise
    • 2 tl
    • 1 citroen (schil en het sap)
    • 1 bakje tuinkers
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de krieltjes goed schoon onder de kraan en breng ze, half onder water, met 1 tl zout aan de kook. Kook ze in 10 minuten beetgaar en giet ze af.

  2. Breng ondertussen water voor de eitjes aan de kook. Prik de henneneitjes in met een naald of eierprikker en kook ze 6 minuten in het kokende water. Voeg na 2 minuten de kwarteleitjes toe (kooktijd: 4 minuten). Spoel de eitjes koud af en pel ze. 

  3. Halveer de krieltjes en doe ze in een schaal samen met de kerstomaten en de ui. Klop een dressing van de olijfolie, mayonaise, honing en de citroenrasp en -schil en breng op smaak met peper en zout.

  4. Schep de helft van dressing door de groenten en schep de salade op een schaal. Halveer de eitjes overlangs en verdeel ze over de salade. Lepel de rest van de dressing erover en knip er tuinkers boven. Maal er als laatste een goede laag peper overheen.