Zelfgemaakte goulash

Zelfgemaakte goulash

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Zelfgemaakte goulash

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 paprika's
    • 1 ui
    • 1 winterwortel
    • 1 tl karwijpoeder
    • 2 tl
    • 800 g sucadelappen
    • 400 g
    • 1 blik gepelde tomaten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Let op! Dit gerecht heeft een stooftijd van 2 uur.
  2. Snijd de sucadelappen in blokjes van ca. 3 cm. Dep het vlees droog en laat het ongeveer 15 minuten op kamertemperatuur komen. Snipper 1 ui en een halve winterwortel grof.

  3. Verhit 8 eetlepels olijfolie of 100 gram boter (of een mengsel van die twee) in een braadpan en bak hierin de gesnipperde groenten 3 minuten.

  4. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg 1 blik gepelde tomaten en 200 ml water bij het vlees. Voeg 2 theelepels pittig (gerookt) paprikapoeder, en 1 theelepel gemalen karwij toe.

  5. Laat het vlees in 2 uur zacht gaar stoven. Af en toe omroeren en opletten dat het niet aanbakt. In dat geval nog wat water toevoegen. Voeg de laatste 20 minuten nog twee in repen gesneden paprika’s toe (rood, geel of groen, neem wat je leuk vindt). Maak de saus eventueel op smaak met zout en peper.

  6. Serveer met een salade. Eventueel met een schep dikke Griekse yoghurt of zure room op de goulash.

Misschien vind je dit ook wel lekker!