Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakte granola

Ingrediënten voor 400 personen
  • Ingrediënten

    • 1 eiwit
    • 100 g
    • 80 g noten, grof gehakt (zoals hazelnoten, walnoten)
    • 40 g kokosvlokken
    • snufje zeezout (fleur de sel of Maldon)
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 40 ml (of ahornsiroop)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 80 g zaden (zoals sesamzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Klop het eiwit in een schone kom stijf met een mixer. Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom en voeg dan het stijfgeslagen eiwit toe. Meng rustig door elkaar tot je geen los eiwit meer ziet.
  3. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten goudbruin en krokant.
  4. Controleer om de 10 minuten of alles goed gaat. Grote brokken kun je met een lepel wat losser ‘breken’. Is de granola nog te licht, laat hem dan wat langer in de oven staan en controleer om de 5 minuten.
  5. Laat de granola afkoelen en bewaar in een weckpot.
  6. Tip: je kunt door de afgekoelde granola nog gedroogd fruit mengen, zoals rozijnen, in stukjes gesneden abrikoos, pruim en/of dadel.

Misschien vind je dit ook wel lekker!