Zelfgemaakte hazelnootpasta

Zelfgemaakte hazelnootpasta

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Zelfgemaakte hazelnootpasta

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten voor 1 (weck)potje chocopasta:

    • 140 g blanke hazelnoten
    • 1 tl vanille extract (optioneel)
    • 30 g
    • 30 g (of een ander natuurlijk zoetmiddel)
    • 1 snufje zout
    • 2 el zonnebloemolie (en/of kokosolie/hazelnootolie)
    • 60 ml (naar keuze)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rooster de noten in een pan met antiaanbaklaag. Schud regelmatig om aanbranden te voorkomen. Laat de noten afkoelen.

  2. Maal de noten op hoge snelheid in een keukenmachine. Stop regelmatig en schraap de pasta van de rand los. Mix tot er een dikke romige pasta ontstaat (ca. 3 minuten).

  3. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles nog ca. 5 minuten of tot er een smeuïge ontstaat.

  4. Bewaar de chocoladepasta in een( weck)potje (ten minste 2 weken houdbaar in de koelkast).

Misschien vind je dit ook wel lekker!